Søvn

Vi bruker mindre tradisjonell sovemedisin

Vi bruker mindre tradisjonell sovemedisin

Mens salget av beroligende midler og sovemedisin har gått ned 30 % de siste ti årene, har bruken av søvnhormonet melatonin økt betraktelig i samme periode, ifølge en fersk rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Mange studier viser at god søvn er viktig for at både kropp og sinn skal fungere skikkelig. Uten dette virker det mer sannsynlig å utvikle alvorlige helseproblemer, som for eksempel hjertesykdom eller overvekt. Grunnet søvnproblemer bruker mange nordmenn sovemedisiner. Noen av de vanligste, som benzodiazepiner, er imidlertid vanedannende.

Den siste tiden har derfor Helsedirektoratet satt søkelys på riktig bruk av slike medisiner. Ifølge en rapport fra FHI går nå forbruket ned. Bruken av melatonin har imidlertid økt kraftig. Melatonin er et hormon som produseres naturlig i kroppen, og er med på å regulere søvnen. Medisiner som tar utgangspunkt i dette stoffet, kan derfor brukes som sovemiddel og for å normalisere døgnrytmen.

Rapporten fra FHI slår fast at melatonin ikke er vanedannende og ser ut til å ha få bivirkninger. Dette kan være blant grunnene til at middelet øker såpass kraftig i bruk.

Melatonin 90 stk depottabletter

90 tabletter 1mg

kr 249.00

Enkeltkjøp
Direkte fra norsk kvalitetsprodusent uten fordyrende mellomledd.

  • 90 tabletter tilsvarer 3 mnd forbruk
  • 299,- inkludert frakt
  • Bestill enkelt med Klarna

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Handlekurv
Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske dine preferanser og gjenta besøk.
Start typing to see posts you are looking for.