Vi bruker mindre tradisjonell sovemedisin

Mens salget av beroligende midler og sovemedisin har gått ned 30 % de siste ti årene, har bruken av søvnhormonet melatonin økt betraktelig i samme periode, ifølge en fersk rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Mange studier viser at god søvn er viktig for at både kropp og sinn skal fungere skikkelig. Uten dette virker det mer sannsynlig å utvikle alvorlige helseproblemer, som for eksempel hjertesykdom eller overvekt. Grunnet søvnproblemer bruker mange nordmenn sovemedisiner. Noen av de vanligste, som benzodiazepiner, er imidlertid vanedannende.

Den siste tiden har derfor Helsedirektoratet satt søkelys på riktig bruk av slike medisiner. Ifølge en rapport fra FHI går nå forbruket ned. Bruken av melatonin har imidlertid økt kraftig. Melatonin er et hormon som produseres naturlig i kroppen, og er med på å regulere søvnen. Medisiner som tar utgangspunkt i dette stoffet, kan derfor brukes som sovemiddel og for å normalisere døgnrytmen.

Rapporten fra FHI slår fast at melatonin ikke er vanedannende og ser ut til å ha få bivirkninger. Dette kan være blant grunnene til at middelet øker såpass kraftig i bruk.

-67%

Melatonin 90 stk depottabletter – 99 kr for 90 stk!

90 tabletter 1mg

kr 299.00 kr 99.00

 

  • 90 depottabletter for hurtigere og dypere søvn
  • Med delestrek
  • Kun 99,- per enkeltkjøp inkludert porto (Førpris 299,-)

Tilbudet gjelder ut juni eller så lenge lageret rekker.
Bestill enkelt på 30 sekunder med Klarna!

Lukk
Begynn å skrive for å se produkter du leter etter.

Handlekurv

Lukk

Logg inn

Lukk

Scroll To Top
Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske dine preferanser og gjenta besøk.