Søvn

God søvn gir deg bedre overskudd i hverdagen

God søvn gir deg bedre overskudd i hverdagen

Omtrent en tredjedel av livet benyttes til søvn, og vi tar ofte søvnen som en selvfølge. Under søvnen skjer en rekke prosesser i kroppen som hjelper oss til å holde oss friske og sunne, samt gir oss energitilskuddet vi trenger for å fungere optimalt i hverdagen. Det beste er at søvnen er helt gratis og uten bivirkninger.

Dersom man får dekket kroppens søvnbehov vil man oppleve en helbredende, forebyggende og gjenoppbyggende effekt på kroppen.

Når vi sover senkes kroppstemperaturen vår, og vi har redusert behov for matinntak siden kroppens energinivå senkes. Omvendt kan kroppens evene til å senke kroppstemperaturen bli ødelagt dersom man ikke sover nok.

Søvnen har vist seg å ha en stor innflytelse på gjennoppbyggingen av kroppens vev. Under søvnen produseres en rekke forskjellige hormoner som medvirker til gjenoppbygging av kroppen og hjernen. Siden energiforbruket er redusert mens vi sover, får cellene anledning til å utbedre nedbrytningen fra dagen før, før hele prosessen repeterer seg neste dag.

Søvn har i tillegg en avgjørende betydning for kroppens immunforsvar. Om man ikke sover nok, blir kroppen for eksempel dårligere til å danne enkelte stoffer som er viktige for immunsystemet. Et eksempel på dette er påvirkningen på proteinet Interleukin-6, som bekjemper infeksjoner i kroppen og som også har vist seg å spille en viktig celledrepende rolle i forbindelse med kreft.

Studier viser at søvnen sørger for å holde blodkarene i form, slik at de raskt kan utvide seg og trekke seg sammen igjen etter behov. Ved utilstrekkelig søvn blir denne funksjonen ødelagt, og blodkarene begynner å stivne som konsekvens.

En rekke studier viser at søvn og humør henger uløselig sammen. Dersom du ikke sover nok, vil du på lengre sikt garantert komme i dårlig humør. Ikke bare gir søvnmangel kortere lunte − man blir også betydelig mer nærtagende, gretten og motvillig.

Melatonin 90 stk depottabletter

90 tabletter 1mg

kr 249.00

Enkeltkjøp
Direkte fra norsk kvalitetsprodusent uten fordyrende mellomledd.

  • 90 tabletter tilsvarer 3 mnd forbruk
  • 299,- inkludert frakt
  • Bestill enkelt med Klarna

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Handlekurv
Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske dine preferanser og gjenta besøk.
Start typing to see posts you are looking for.