Søvn

Melatonin og bivirkninger

Melatonin og bivirkninger

Selv om Melatonin har vært tilgjengelig på verdensmarkedet i over 20 år og er ansett som generelt trygt, er noen mennesker mer følsomme for melatonin og kan oppleve bivirkninger ved bruk. Melatoninbehovet varierer fra person til person. I gjennomsnitt trenger de fleste mindre enn 3 milligram (mg) per natt for å sove bedre. Likevel tar noen mer, og vi omtaler her de mest vanlige mulige bivirkningene av melatonin:

Hodepine

En mild til moderat hodepine kan indikere at du har tatt for mye melatonin eller at kroppen din er følsom for melatonin.

Mageproblemer

Melatonin kan forårsake ubehag i magen hos noen. Dette kan omfatte kramper, kvalme og diaré.

Svimmelhet

Noen mennesker som tar melatonin, rapporterer også om svimmelhet, balanseforstyrrelse (vertigo).

Irritabilitet

For mye melatonin kan også påvirke humøret. Du kan føle deg sur, engstelig eller oppleve perioder med depresjon.

Døsighet

Selv om melatonin vanligvis ikke forårsaker en «bakruseffekt», opplever noen mennesker døsighet på dagtid. Dette kan redusere årvåkenhet og gjøre det vanskelig å kjøre bil eller bruke maskiner. Hvis du tar melatonin, anbefales det å vente minst fem timer før du bruker maskiner. Husk at noen medisiner kan forsterke døsighet som antidepressiva og selektive serotonin-gjenopptakshemmere. 

Lavt blodtrykk

Noen ganger forårsaker melatonin unormalt lavt blodtrykk.

Hvis du opplever bivirkninger av melatonin, bør du redusere dosen for å se om symptomene forbedres. Siden alle mennesker er forskjellige kan en person kanskje tåle 3 mg per natt, mens en annen kanskje bare tåler 1 mg.

Noen urte- og kosttilskudd kan samhandle negativt med reseptbelagte medisiner, og melatonin er ikke noe unntak. Lege bør rådføres ved samtidig bruk av medikamenter før inntak av melatonin.

Melatonin 90 stk depottabletter

90 tabletter 1mg

kr 249.00

Enkeltkjøp
Direkte fra norsk kvalitetsprodusent uten fordyrende mellomledd.

  • 90 tabletter tilsvarer 3 mnd forbruk
  • 299,- inkludert frakt
  • Bestill enkelt med Klarna

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Handlekurv
Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske dine preferanser og gjenta besøk.
Start typing to see posts you are looking for.